search

VEGAN COOKIES ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Η αφορμή για αυτή τη συνταγή είναι τα πολύ ωραία αμύγδαλα που βρήκα σε ένα deli της γειτονιάς. Έκανα ένα poll στο instagram.com/gabnikolaidis για τι συνταγή να φτιάξω και η πλειοψηφία ζήτησε cookies! 

Έτσι λοιπόν, έφτιαξα αρωματικά cookies βρώμης με αμύγδαλο και ταχίνι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακακατέψεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και έπειτα να πλάσεις μπισκότα.

Tip: Η συνταγή είναι vegan αλλά αν δεν είσαι vegan μπορείς να προσθέσεις και το ασπράδι από ένα αυγό που θα κάνει τα μπισκότα σου πιο συμπαγή και λιγότερο εύθρυπτα.



Υλικά

  • 250 γρ. βρώμη
  • 130 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 200 γρ. ταχίνι με άρωμα πορτοκάλι
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο καρύδας
  • ασπράδι από 1 αυγό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψί καλύπτοντας το με λαδόκολλα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρόμη
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε
  • Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά μπισκότα και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις τα βγάλουμε φαίνονται να είναι ακόμα "υγρά και άψητα" αλλά θα σταθεροποιηθούν μόλις κρυώσουν.
Cool Artisan