search

VEGAN ΓΚΑΛΕΤ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε αυτή τη γκαλέτ. Μια γλυκιά, τραγανή ζύμη με υπέροχο περιεχόμενο που θα λατρέψουν τα παιδιά κάθε ηλικίας. Όλα τα υλικά είναι vegan αλλά μπορεί να γίνει και με κανονική πραλίνα φουντουκιού.

 



Υλικά

  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ λάδι καρύδας
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 8 κτσ νερό (πολύ κρύο)
  • γάλα αμυγδάλου (για να γυαλίσεις τη ζύμη)
  • 1 κτσ μαύρη ζάχαρη (για να πασπαλίσεις τη ζύμη)
Για τη γέμιση
  • 100 γρ βίγκαν πραλίνα φουντουκιού
  • 3 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

  • Μετράμε 8 κτσ νερό, το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει, αλλά όχι να παγώσει
  • Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά το λάδι καρύδας.
  • Βγάζουμε τη ζύμη και με ένα πλάστη την ανοίγουμε.
  • Τη γεμίζουμε με την πραλίνα και με τις φέτες μπανάνας, αφήνοντας ένα κενό 5 εκ. περιμετρικά.
  • Κλείνουμε τα τοιχώματα και βουρτίζουμε τη ζύμη με γάλα αμυγδάλου.
  • Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη στη ζύμη
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Cool Artisan