search

Vegan banana bread με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το τελευταίο banana bread που έφτιαξα (με σοκολάτα – κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις της συνταγή αν δεν το έχεις ήδη φτιάξει) αποφάσισα να παίξω λίγο ακόμα με τη vegan εκδοχή του banana bread και να το αρωματίσω με λεμόνι και παπαρουνόσπορο! Το αποτέλεσμα ήταν απλά μαγικό, πεντανόστιμο και άκρως βελούδινο!

Tip: Αντί για icing χρησιμοποιώ ταχίνι με γεύση πορτοκάλι! Πάντα βάζουμε την επικάλυψη αφότου το κέικ μας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

— Ακολούθησε με στο instagram @gabnikolaidis με ένα κλικ εδώ για συνταγές και χρηστικές συμβουλές κάθε μέρα —

Δες εδώ το βίντεο

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είχατε πραγματικά ενθουσιαστεί με το σοκολατένιο banana bread που σας είχα δείξει στην αρχή της καραντίνας και για αυτό αποφάσισα να σας δείξω μια νέα παραλλαγή του! Ένα κέικ μπανάνα με λεμόνι και παπαρουνόσπορο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να ανακατέψεις και έπειτα να ψήσεις ❤️ τόσο απλά! Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr ❤️ . . . . . . . . . pic by @photobird95 #γιαουρτογλυκό #φράουλες #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

  • 3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
  • 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
  • 3 κ.γ. baking powder (γεμάτο κουταλάκι)
  • 2 κγ παπαρουνόσπορο
  • 2 λεμόνια (μόνο ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα ή στο 6 αν έχουμε φούρνο με γκάζι.
  • Βγάζουμε την φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
  • Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλα.
  • Ψήνουμε με μια φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.
Cool Artisan