Η κλασική, διαχρονική, δοκιμασμένη συνταγή για τα πιο αφράτα pancakes. Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις pancakes σαν αυτά που τρως έξω! Είναι η συνταγή που κάνω πάντα σε κάθε εστιατόριο που κάνω το μενού και έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρούνται φρέσκα μέχρι και για 2 μέρες.
Tip: Χρησιμοποιώ μίξερ χειρός για τη μαρέγκα αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις και με με ένα απλό αυγοδάρτη και να τα χτυπήσεις στο χέρι.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 3 αυγά
- 115 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κτγ baking powder
- 140 ml γάλα
- 2 κτσ ζάχαρη (προαιρετικά)
- βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι με το baking powder.
- Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
- Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
- Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
- Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
- Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας. Εγώ πάντα επιλέγω πραλίνα φουντουκιού και φρούτα