Θέλεις γλυκό αλλά δεν θέλεις ζάχαρη; Σου έχω την ιδανική συνταγή: μια τάρτα χωρίς τύψεις αλλά πολύ γεύση. Τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης γίνονται η τέλεια βάση για την πιο σοκο-απολαυστική τάρτα με φιστικοβούτυρο καθώς κλείνουν μέσα τους μια βελούδινη γέμιση σοκολάτας
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 150 ml. vegan κρέμα κάσιους
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Για τη βάση- Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
- Βάζουμε σε ένα blender τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης και το λιωμένο βούτυρο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.
- Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους, αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει.
- Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.