search

Τάρτα με κοτόπουλο και τοματίνια

Πάμε να φτιάξουμε την πιο απλή και νόστιμη τάρτα κοτόπουλο σε μια εύκολη εκδοχή quiche lorraine. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό συνδυασμό τυριών με μια αλμυρή, πικάντικη γραβιέρα, το γλυκό τσένταρ και τη μαστιχωτή μοτσαρέλα.

Tip 1: Για τη ζύμη μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε συνταγή για ζύμη σου αρέσει ή ακόμα και να πάρεις έτοιμη. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική ζύμη για αλμυρή τάρτα

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 ml ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)
  • 2 αυγά
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 360 γρ μιξ τυριών (γραβιέρα, τσένταr και μοτσαρέλα για πίτσα από 120 γρ το καθενα)
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • 1/2 κτγ ξερό δυόσμο
  • 7-8 τοματίνια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 προψημένη βάση τάρτας ( Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική ζύμη για αλμυρή τάρτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε
  • Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το μαειρεμένο κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στην προψημένη τάρτα
  • Βάζουμε στην επάνω πλευρά τις φέτες από τοματίνια
  • Τέλος, ψήνουμε για 40 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
  • Μόλις βγεί από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan