search

Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Η σιροπιαστή σοκολατόπιτα είναι ένα γλυκό που λατρεύουμε να σερβίρουμε σε μεγάλα τραπέζια μετά το φαγητό! Είναι ο τέλειος συνδυασμός ανάμεσα σε ένα σιροπιαστό κέικ με επικάλυψη γκανάς.

Tip 1: Πάντα φροντίζουμε το σιρόπι να είναι κρύο και η σοκολατόπιτα ζεστή όταν σιροπιάζουμε.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα είναι #ChocoSunday και σας ετοίμασα μια συνταγή που μου έχετε ζητήσει πολύ 🍫❤️ Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με ολόκληρα κομμάτια κουβερτούρας στο εσωτερικό! Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . Διάβασε τη συνταγή με ένα κλικ στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=syntagi-gia-siropiasti-sokolatopita . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα
  • 8 αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 100 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 100 γρ. κακάο
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • βούτυρο και κακάο για την επικάλυψη
Για το σιρόπι
  • 600 ml νερό
  • 850 γρ ζάχαρη
Για την γκανάς της επικάλυψης
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη
  • Τα αφήνουμε να πάρουν βράση για να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει
Για τη σοκολατόπιτα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να εχουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά: το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο και το baking powder.
  • Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη τα στερεά.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βουτυρώνουμε και καλύπτουμε με κακάο ένα ταψάκι 25 x 25 εκ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στον προθερμασένο φούρνο για 35 λεπτά.
  • Μόλις βγει η σοκολατόπιτα κάνουμε "τρύπες" με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.
  • Με μια κουτάλα προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το πιει για 40 λεπτά.
Για την γκανάς
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει σημείο βρασμού
  • Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει όλη η σοκολάτα
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και να σφίξει
Για το στήσιμο
  • Ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιτα σε μια πιατέλα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με την γκανάς
  • Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan