search

Συνταγή για εύκολο apple crumble

Διαγρονικό και αγαπημένο για όλους τους μηλο-λάτρεις. Είναι το απόλυτο γλυκό για πρωινό στο πι και φι. Σήμερα σου δείχνω τη βασική συνταγή με μήλα στη βάση αλλά εσύ μπορείς να πειραματιστείς και να το φτιάξεις με κατεψυγμένες φράουλες, αχλάδι, κυδώνι, βερίκοκα ακόμα και ροδάκινα!

 



Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βρώμη
  • 80 γρ ξηροί καρποί
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη (χωρισμένη στα δύο)
  • 1 κτσ κανέλα
  • 6 μήλα (3 κόκκινα - 3 πράσινα)
  • 1 κτσ βούτυρο για το ταψί
  • 50 γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά για διακόσμηση)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τη μισή μαύρη ζάχαρη
  • Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνεται συμπαγές, σαν νωπή άμμος
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • Κόβουμε τα μήλα σε φέτες
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20x30 εκ.
  • Αραδιάζουμε τα μήλα
  • Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη
  • Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του βουτύρου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε
Cool Artisan