Με λίγα υλικά και απλά βήματα, έχουμε ένα απολαυστικό γλυκό που ικανοποιεί την επιθυμία μας για κάτι γλυκό, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί το σώμα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μια συνταγή που συνδυάζει φυσικά υλικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, προσφέροντας γλυκιά γεύση και ισορροπημένη θρέψη.
Το σιμιγδάλι δίνει μια υπέροχη υφή στην κρέμα, ενώ το φυτικό γάλα και το αμυγδαλοβούτυρο προσθέτουν πλούσια γεύση και καλά λιπαρά. Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου δίνουν φυσική γλυκύτητα, κάνοντας το γλυκό πιο υγιεινό από τα συμβατικά επιδόρπια. Η μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα και σπόρους chia προσθέτει δροσιά και επιπλέον φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα
- Θερμίδες: 437 kcal
- Πρωτεΐνες: 10.7 g
- Υδατάνθρακες: 62 g
- Λίπη: 17.5 g
Υλικά
Κρέμα
- 1000 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή άλλο γάλα της επιλογής μας
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 γρ. μέλι, σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
Μαρμελάδα Κόκκινα Φρούτα - Τσία
- 100 γρ. κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή αποψυγμένα)
- 10 γρ. σπόροι chia ή αλεσμένος λιναρόσπορος
- 7 γρ. μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
Εκτέλεση
Για την κρέμα- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή dε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σμέουρα, τους σπόρους chia και το μέλι.
- Ανακατεύουμε και σιογομαγειρεύουμε για 4-5 μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει υφή σαν μαρμελάδα.
Σερβίρισμα:
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να διακοσμήσουμε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.