search

Ταρτα Με Χορτα Τσιγαριαστα Kαι Kοπανιστη Τηνου

Μια τάρτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα των ελληνικών χόρτων με την σπιρτάδα ενός αγαπημένου τυριού από το νησί της Τήνου.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για ζύμη αλμυρής τάρτας.



Υλικά

  • 500 γρ. σέσκουλα (το βάρος όλων των χόρτων μετά το καθάρισμα)
  • 500 γρ. χόρτα του βουνού (πικραλίδες, καβουράκια, ζοχούς, αλιβάρβαρα)
  • 500 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή πούλπα ντομάτας βιολογική
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. κοπανιστή Τήνου
  • 6 μικρά ορθογώνια κομμάτια ανθότυρου

Εκτέλεση

  • Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το  ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα (αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει σχολαστικά 2-3 φορές), χοντροκομμένα με το χέρι.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα  χόρτα να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και ελάχιστο νερό (περίπου μισό ποτήρι),  ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Aφήνουμε τα χόρτα να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μείνει μόνο το λάδι από υγρά.
  • Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αφότου έχουμε κάνει τυφλό ψήσιμο στην τάρτα γεμίζουμε με το μείγμα των χόρτων και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τα κομμάτια ανθότυρου.
  • Λαδώνουμε την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε για 180°C για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Cool Artisan