search

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

Μια ρεβυθάδα φούρνου διαφορετική από ότι έχει συνηθίσει. Τα ρεβίθια μελώνουν στο φούρνο μαζί με μελιτζάνα και σερβίρονται με μελάτο, τηγανητό αυγό! Απόλαυση!

Tip: Προετοίμασε ρεβίθια σε μεγάλη ποσότητα και βάλτα στην κατάψυξη. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις έτοιμα ρεβίθια κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα.

Βρες αυτή τη συνταγή (και πολλές άλλες) σε βίντεο βήμα – βήμα στα highlights του λογαριασμού μου στο instagram.com/gabnikolaidis.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 3 μελιτζάνες
  • 400 γρ σάλτσα τομάτας κονκασέ
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

  • Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
  • Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
  • Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Διαφορετικά τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τα καρότα σε λεπτές φέτες
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τη σάλτσα τομάτας, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
  • Τηγανίζουμε 3-4 αυγά μάτια
  • Ψιλοκόβουμε το βασιλικό
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε κάθε μερίδα με ένα αυγό από πάνω και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Cool Artisan