search

Με αυτά τα red velvet μπισκότα και ένα ποτήρι γάλα για πρωινό θα νιώσεις και πάλι παιδί.



Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 ml γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1.5 κ.σ. κόκκινη χρωστική τροφίμων
  • 180 γρ. tablespoons red food coloring
  • 180 γρ. κομμάτια λευκής σοκολάτας (μερικά έξτρα για μετά το ψήσιμο)

Εκτέλεση

  •  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χρησιμοποιώντας ένα φορητό ή επιτραπέζιο μίξερ χρυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει κρεμώδες. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και ρίχνουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις αναμιχθούν, προσθέτουμε τη χρωστική τροφίμων και ανακατεύουμε καλά. Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη. Αν θέλουμε η ζύμη να έχει πιο έντονο κόκκινο χρώμα προσθέτουμε χρωστική τροφίμων. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
  • Καλύπτουμε σφιχτά τη ζύμη με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (και μέχρι 4-5 ημέρες). Αν η ζύμη μείνει στο ψυγείο για παραπάνω από 1 μέρα την αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν το ψήσιμο. Η ψύξη της ζύμης είναι υποχρεωτική. Μπορούμε να την κρατήσουμε στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε δύο μεγάλα ταψιά απλώνουμε χαρτί σιλικόνης.
  • Παίρνουμε 1,5 κουταλιά της ζύμης και την τοποθετούμε στο ταψί σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας τα μπαλάκια της ζύμης αραιά μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 10-11 λεπτά την κάθε παρτίδα. Τα μπισκότα μπορεί να απλώσουν λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ακόμα ζεστά μπορούμε να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας. Ρίχνουμε κομματάκια σοκολάτας πάνω στα ζεστά μπισκότα.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 7 ημέρες. Στο ψυγείο μπορούμε να τα διατηρήσουμε έως και 2 μήνες.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)