search

Λαζάνια με κολοκύθα και κιμά

Η σημερινή γιορτινή συνταγή είναι τέλεια για το τραπέζι των Χριστουγέννων, ειδικά αν σχεδιάζεις να το κάνεις σε μπουφέ.

Πρόκειται για μια παραλλαγή από το παραδοσιακά λαζάνια! Η κολοκύθα δίνει σώμα στο φαγητό και παράλληλα το κάνει πιο ανάλαφρο και κάπως “φρουτένιο”. Η κρέμα κολοκύθας έχει καταπληκτική υφή και οι καλεσμένοι σου θα αναρρωτιούνται με τι την έφτιαξες.

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 500 γρ κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 300 γρ γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 αυγό
  • 400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο λεπτό του τρίφτη
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • Αλάτι (όσο θες)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λαζάνια
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να την κάνουμε πουρέ.
  • Θα χρειαστούμε 2 τηγάνια, ένα για τη γέμιση από κολοκύθα και ένα για τη γέμιση με κιμά.
  • Ξεκινάμε με τον κιμά: Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους) σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και στη συνέχεια τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πάρει ωραία ομοιογενή υφή.
  • Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  • Εν τω μεταξύ, στο άλλο τηγάνι: Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους) σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ένα αυγό και ανακατεύουμε μέχρι τις το μείγμα να είναι εντελώς ομοιογενές.
  • Για να στήσουμε τα ζυμαρικά, καλύπτουμε ελαφρά το ταψί με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε ένα επίπεδο λαζάνια, μετά ένα επίπεδο γέμισης κολοκύθας, ένα επίπεδο ζυμαρικών και έπειτα ένα επίπεδο με την γέμισητου κιμά.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή του ταωιού ή να τελειώσουν τα υλικά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά
  • TIP: 10 λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο καλύπτουμε το ταψί με τριμμένη γραβιέρα
Cool Artisan