search

Ψητή βρώμη με γεύση μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα ιδανική για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή σνακ, γεμάτο ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Η βάση της αποτελείται από βρώμη, μπανάνα, σπόρους τσία και γάλα, δημιουργώντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό υδατανθράκων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Η γλυκύτητα από το μέλι και η αρωματική κανέλα ενισχύουν τη γεύση, ενώ η επικάλυψη από μήλο και φιλέ αμυγδάλου προσφέρει ευχάριστη υφή και επιπλέον διατροφικά οφέλη.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: ~375 kcal
  • Πρωτεΐνη: ~12.8 g
  • Λίπος: ~13.7 g
  • Υδατάνθρακες: ~55.3 g


Υλικά

(για 4 μερίδες) Για τη βάση
  • 120 γρ. βρώμη
  • 2 μπανάνες (ώριμες) 200 γρ.
  • 20 γρ. σπόροι τσία
  • 300 ml γάλα (φυτικό ή ζωικό)
  • 2 κτσ μέλι
  • 1 κτσ κανέλα
Για τη επικάλυψη
  • 1 μήλο, κομμένο σε φέτες
  • 70 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ταψάκι), λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τους σπόρους τσία, το γάλα , το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
  • Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες, με ένα μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι.
  • Γαρνίρουμε από πάνω με τις φέτες μήλου και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
Cool Artisan