Μια μηλόπιτα ιδανική για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό ή σνακ, γεμάτο ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Η βάση της αποτελείται από βρώμη, μπανάνα, σπόρους τσία και γάλα, δημιουργώντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό υδατανθράκων, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Η γλυκύτητα από το μέλι και η αρωματική κανέλα ενισχύουν τη γεύση, ενώ η επικάλυψη από μήλο και φιλέ αμυγδάλου προσφέρει ευχάριστη υφή και επιπλέον διατροφικά οφέλη.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
- Θερμίδες: ~375 kcal
- Πρωτεΐνη: ~12.8 g
- Λίπος: ~13.7 g
- Υδατάνθρακες: ~55.3 g
Υλικά
(για 4 μερίδες) Για τη βάση- 120 γρ. βρώμη
- 2 μπανάνες (ώριμες) 200 γρ.
- 20 γρ. σπόροι τσία
- 300 ml γάλα (φυτικό ή ζωικό)
- 2 κτσ μέλι
- 1 κτσ κανέλα
- 1 μήλο, κομμένο σε φέτες
- 70 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ταψάκι), λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, τους σπόρους τσία, το γάλα , το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
- Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες, με ένα μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι.
- Γαρνίρουμε από πάνω με τις φέτες μήλου και το φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.