search

Γκαλέτ με αλεύρι ολικής άλεσης και φρέσκα φρούτα

Κάθε εποχή του χρόνου είναι κατάλληλη για γκαλέτ! Το μόνο που αλλάζει είναι η γέμιση, δηλαδή τα φρούτα που επιλέγεις να βάλεις κάθε φορά μέσα! Σήμερα την έφτιαξα με ανανά -που παίζει όλο τον χρόνο- και ζουμερές βανίλιες! Εσύ φυσικά μπορείς να την γεμίσεις με μήλο, αχλάδι, ροδάκινο ή ό,τι άλλο φρούτο έχεις διαθέσιμο στο σπίτι!

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. καρύδα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. φρέσκα φρούτα σε λεπτές φέτες (ανανά και βανίλιες)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καρύδα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε ακανόνιστο σχήμα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε τα φρούτα πάνω στη ζύμη.
  • Κλείνουμε τα «τοιχώματα» σκεπάζοντας τις άκρες.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C.
  • Τέλος, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Cool Artisan