Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αποτελούν μια εξαιρετική βάση για υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και στο χαμηλότερο γλυκαιμικό τους δείκτη σε σύγκριση με τα λευκά ζυμαρικά. Σε αυτή τη συνταγή, τα συνδυάζουμε με άπαχο κοτόπουλο και μια βελούδινη, ελαφριά σάλτσα από cottage cheese, που προσφέρει πλούσια γεύση χωρίς περιττά λιπαρά. Το cottage cheese είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και δίνει κρεμώδη υφή στη σάλτσα χωρίς την ανάγκη για κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ιδανικό για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους ή μυϊκής ενδυνάμωσης.
Δες εδώ το βίντεο:
Η χρήση του νερού βρασίματος των ζυμαρικών βοηθά στο να δέσει η σάλτσα, ενώ το μπαχαρικό μπούκοβο και τα μυρωδικά προσθέτουν πικάντικες και αρωματικές νότες που απογειώνουν το τελικό πιάτο. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική, αυτή η συνταγή θα γίνει αγαπημένη επιλογή στο καθημερινό σας μενού.
Διάβασε Επίσης:
- Summer art de la table: 10 αντικείμενα για ανανέωση στο καλοκαιρινό τραπέζι που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου
- Πως να φτιάξεις την τέλεια πίτσα στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
- Μπάρμπεκιου στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα)
-
Θερμίδες: 460 kcal
-
Πρωτεΐνη: 47 γρ.
-
Υδατάνθρακες: 32 γρ.
-
Σάκχαρα: 3 γρ.
-
Λιπαρά: 17 γρ.
-
Κορεσμένα: 5 γρ.
-
Φυτικές ίνες: 5 γρ.
-
Νάτριο: 550 mg
Υλικά
(για 2 μερίδες)
-
160 γρ. ζυμαρικά ολικής (π.χ. πέννες ή σπαγγέτι)
-
250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
½ κ.γ. αλάτι
-
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
½ κ.γ. ρίγανη
-
¼ κ.γ. μπούκοβο (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
-
400 γρ. cottage cheese
-
80 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 80 ml από το νερό τους.
-
Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και μπούκοβο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
-
Χτυπάμε σε μπλέντερ το cottage cheese με το νερό από τα ζυμαρικά μέχρι να γίνει λεία, κρεμώδης σάλτσα.
-
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
-
Ρίχνουμε τη σάλτσα cottage cheese και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει.
-
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και λίγο επιπλέον μπούκοβο.