- Είναι επαγωγικά αλλά μπορείς να μαγειρέψεις σε κάθε εστία.
- Είναι αντικολλητικά επιτρέποντας μου να μαγειρεύω με όσο λάδι θέλω.
- Είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, κάτι που καθιστά το μαγείρεμα όχι μόνο ασφαλές και υγιεινό, αλλά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο, χάρη στο μειωμένο αποτύπωμα ρύπων που εκπέμπεται κατά την παραγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα τα ανακυκλωμένα υλικά αποτελούν το 71% του αλουμινίου και 100% της συσκευασίας.
- Το τηγάνι βγαίνει σε 6 μεγέθη από διάμετρο 20 εκ. έως 30 εκ., ιδανικά από ατομικές ομελέτες μέχρι φαγητά για όλη την οικογένεια. Θα βρεις ακόμα κατσαρόλες αλλά και γκριλιέρα.
Δες περισσότερα με ένα κλικ εδώ: fest.gr
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (η συνταγή βγάζει 2 μερίδες)
- Θερμίδες: ~781 kcal
- Πρωτεΐνες: ~44.8 g
- Λίπη: ~37.1 g
- Υδατάνθρακες: ~65.75 g
Υλικά
- 150 γρ. πένες (ζυγισμένες άβραστες)
- 1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 250 γρ. σολομός φιλέτο (χωρίς κόκκαλα)
- 250 γρ. τυρί κρέμα light
- 100 ml από το νερό των ζυμαρικών
- Ψιλοκομμένος άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 100 ml από το νερό τους.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον αφήνουμε να ψηθεί ελαφρώς, σπάζοντάς τον απαλά με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το νερό των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τις πένες στο τηγάνι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε ζεστό.