search

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ

Τα αχλάδια είναι τώρα στην εποχή τους και μας δίνουν την πιο νόστιμη εκδοχή τους. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος για φρουτένια γλυκά, τάρτες και τούρτες.

Σήμερα φτιάχνω ένα πανεύκολο κομπότ αχλαδιού με ελάχιστη ζάχαρη και το βάζω ανάμεσα σε τριμμένο μπισκότο και μους σοκολάτας.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για το compote αχλάδι
  • 200 γρ. αχλάδι
  • 3ο γρ. νερό
  • 40  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ (+20 γρ. νερό)
  • 20 γρ. βούτυρο
Για τη μους σοκολάτα
  • 150 γρ σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 1 κτγ (4 γρ) σκόνη ζελατίνης
  • 1 κτσ (20 ml) κρύο νερό
 

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί.
  • Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα.
  • Το απλώνουμε με τα χέρια μας (ή με ένα ποτήρι) σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
Για το compote αχλάδι
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κυβάκια
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την ένταση.
  • Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 8-10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Μόλις πήξει το αφαιρούμε από το μάτι και το αδειάζουμε στη βάση μπισκότου
Για τη μους σοκολάτα
  • Ξεκινάμε λιώνοντας την κουβερτούρα με τα 120 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη, διαλύοντας την καλά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα 160 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Τέλος, μεταφέρουμε στο τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω από το αχλάδι και χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες (ή για μια ολόκληρη νύχτα) και έπειτα κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.
Cool Artisan