search

Πάστα Φλόρα με κραμπλ

Σήμερα φτιάχνουμε μια υγιεινή εκδοχή της παστα φλορά με κραμλ τελείωμα που την κάνει ακόμα πιο λιγουρευτική. Ο συνδυασμός βρώμης με αμύγδαλο είναι “εθιστικός” σε κάθε ζύμη και ειδικά σε γλυκά που έχουν βάση από ζύμη σαν τάρτα.

Tip1 : Θα βρεις αλεύρι αμυγδάλου σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά.

Tip 2: Μπορείς να χτησιμοποιήσεις ό,τι βαζάκι μαρμελάδας έχεις στο ψυγείο σου, σε ό,τι γεύση σου αρέσει, με ή χωρίς ζάχαρη.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 150 γρ. βρώμη
  • 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ μαρμελάδα (της επιλογής σου)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και τα αυγά.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ ώρα γιατί δεν θέλουμε μια μεγάλη μπάλα ζύμης.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 30x30 εκ.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη ζύμη στη βάση του ταψιού και απλώνουμε καλά. Με ένα ποτήρι πιέζουμε για να γίνει συμπαγής.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Τέλος, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Την τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών προκειμένου να αποκτήσει ανομοιογενές μέγεθος και να έχουμε την χαρακτηριστική υφή του κραμπλ.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
Cool Artisan