search

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Πανεύκολος αυθεντικός χαλβάς κατσαρόλας με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα. Θα χρειαστεί να λερώσει μόνο μια φαρδιά κατσαρόλα και να αφιερώσεις λιγότερο από 15 λεπτά στην κουζίνα

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ½ κούπα μέλι
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 πορτοκάλια μόνο ξύσμα
  • 150 γρ αμύγδαλα
  • 150 γρ αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ αποξηραμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κτγ τζιντζερ (σε σκόνη)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμετο ξύσμα, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μείγμα.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά σερβίρουμε με γκανάς σοκολάτας
Cool Artisan