search

Όλα τα μυστικά για την καλύτερη ομελέτα που έχεις φτιάξει

Η καλύτερη συνταγή για ομελέτα με ένα αποτέλεσμα με αίσθηση σαν σουφλέ.

Tip 1: Το αλεύρι βρώμης δίνει στην ομελέτα σώμα και βοηθάει να διπλώσει καλύτερα χωρίς να σπάσει
Tip 2: Το baking powder βοηθάει την ομελέτα να φουσκώσει σαν σουφλέ
Tip 3: Ψήνουμε την ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς να την ανακατέψουμε μέχρι να κάνει κρούστα στην κάτω πλευρά. Έπειτα βάζουμε τα υλικά στη μισή επιφάνεια και διπλώνουμε

Διατροφική Ανάλυση (Σύνολο συνταγής)

Θερμίδες: ~450 kcal
Πρωτεΐνη: ~42 γρ.
Υδατάνθρακες: ~15 γρ.
Λίπη: ~26 γρ.



Υλικά

  • 4 αυγά
  • 30 ml γάλα
  • 15 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 ντομάτα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι βρώμης, μια κουταλιά τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Ψήνουμε για 1ο λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε σε μέτρια φωτιά - ιδανικά με καπάκι αν έχουμε.
  4. Βάζουμε στη μισή επιφάνεια της ομελέτας την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε απευθείας
Cool Artisan