search

Όλα τα μυστικά για αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα

Η απόλυτη συνταγή για τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Ο παρακάτω συνδυασμός υλικών, σου εγγυώμαι πως, θα σου δώσει τα πιο ζουμερά, απολαυστικά μπιφτέκια που δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συνταγή έκανες μέχρι σήμερα. Είναι πεντανόστιμα όσο είναι ζεστά αλλά εξίσου απολαυστικά ακόμα και κρύα απευθείας από το ψυγείο.

Τα τριμμένα ανάμεικτα τυριά ΔΩΔΩΝΗ στη γέμιση του κιμά, και βέβαια τα μπαστουνάκια φέτας ΔΩΔΩΝΗ στην καρδιά της κάθε μπουκιάς αναβαθμίζουν τη γεύση και σου δίνουν το πιο εθιστικά τυρένιο αποτέλεσμα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 ντομάτες τριμμένες, στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κομμένη σε 12-14 μικρά μπαστουνάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες φούρνου
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
Για τα μπιφτέκια
  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες και το κρεμμύδι, κατευθείαν μέσα στο μπολ για να πάρουμε όλα τα υγρά τους.
  • Βρέχουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το ψιχουλιάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 12 ή 14 κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο από ένα μπαστουνάκι φέτας.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.
Cool Artisan