search

Ντοματόπιτα με φέτα, χωρίς φύλλο

Καλοκαιρινή πίτα με ζουμερές ντομάτες, αλμυρή κάπαρη και πικάντικη φέτα. H ιδανική συνταγή για αλμυρό brunch καθώς συνοδεύεται τέλεια με ένα τηγανητό αυγό από πάνω.

Δες εδώ το video:

 



Υλικά

  • 3 ντομάτες, καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερο, καθαρισμένο
  • 3 κολοκυθάκια baby, καθαρισμένα
  • 65 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 κτσ κάπαρη
  • 50 γρ νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κτγ θυμάρι ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα blender τις ντομάτες, το κρεμύδι, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι
  • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε υφή σαν σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και χτυπάμε στο blender για 5-6 δευτερόλεπτα μέχρι να έχουν υφή σαν χοντροτριμμένα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αυγά, την κάππαρη, το αλεύρι και τη βρώμη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μισό από το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρώς ότι ταψί έχουμε.
  • Χοντροσπάμε τη φέτα να πάει παντού.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά.
Cool Artisan