search

Νηστίσιμες τυρόπιτες κουρού

Τυρόπιτα τη νηστεία; Γίνεται; Ναι, γίνεται και είναι πεντανόστιμη.

Από τη στιγμή που ανακάλυψα τη Χτυπητή της Condito THE GREEN LINE έχω εθιστεί και ψάχνω συνταγές – αφορμές για να την απολαμβάνω! Θα τη βρεις σε 2 γεύσεις, την κλασική Χτυπητή και τη Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά. Σήμερα φτιάχνω μια ζύμη, πανεύκολη και πολύ ελαφριά αφού τα μόνα λιπαρά έρχονται από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που έχει. Το σπίτι θα μοσχοβολήσει και θα έχεις το τέλειο σνακ για πρωινό και για το ταπεράκι στη δουλειά.

Μόλις βγουν από το φούρνο, κι ενώ οι κουρού είναι ακόμα καυτές, η χτυπητή είναι ρευστή στο εσωτερικό (σαν λιωμένο τυρί) αλλά όσο κρυώνουν στερεοποιείται.

Οι σαλάτες της Condito THE GREEN LINE περιλαμβάνουν εκτός από την Χτυπητή και τη Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά κι άλλες υπέροχες γεύσεις, όπως:

  • Μελιτζανοσαλάτα
  • Χούμους
  • Κηπουρού
  • Ρώσικη
  • Αγγουρέζα

Όλες οι σαλάτες από την Condito THE GREEN LINE είναι χωρίς αυγό και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανικές για vegans, vegetarians και για όσους νηστεύουν, αλλά και για όλους όσους θέλουν να νιώθουν καλύτερα με τις διατροφικές τους επιλογές, χωρίς να στερούνται την απόλαυση και την ποικιλία των γεύσεων.

Tip: Η ζύμη αρκεί για περίπου 12 κομμάτια, μεσαίου μεγέθους. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και μικρότερα τυροπιτάκια-μπουκίτσες.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 κτγ baking powder
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. σόδα
  • 1 κσ λευκό ξύδι
Για τη γέμιση
  • 1 συσκευασία Χτυπητή με κόκκινη πιπεριά Condito THE GREEN LINE 
Για την επάλοιψη
  • 50 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 20 γρ βρώμη - 20 γρ. σουσάμι (ανακατεμένα σε ένα μπολάκι)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όλα τα υγρά υλικά: το ελαιόλαδο, τη σόδα και το ξύδι
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής, το baking powder κι ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα.
  • Μόλις ενωθούν ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά με το χέρι.
  • Δίνουμε σφαιρικό σχήμα στη ζύμη μας, μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  • Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ανοίγουμε σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και με ένα μαχαίρι χωρίζουμε σε 6 μικρότερα ορθογώνια.
  • Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας Χτυπητή Condito THE GREEN LINE και σκεπάζουμε κλείνοντας σε τρίγωνο.
  • Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε περιμετρικά.
  • Αλοίγουμε τις τυρόπιτες με φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα βρώμη - σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και απολαμβάνουμε
Post Tags
Cool Artisan