search

Σήμερα φτιάχνω μια τελείως διαφορετική συνταγή για βασιλόπιτα!

Μια βασιλόπιτα πολύ φρουτένια με καραμελωμένη μπανάνα και καρύδια! Μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα το φλουρί!



Υλικά

  • 5 μπανάνες, πολύ ώριμες
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 πακέτακια σκόνη βανίλιας
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

Εκτέλεση

  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C, στον ανεμιστήρα.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας, τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι.
  • Σωτάρουμε για 5-10 λεπτά για να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες είναι τόσο μαλακές που διαλύονται στο ανακάτεμα.
  • Το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Όταν έχει πια κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να είναι δροσερό έτσι ώστε η σοκολάτα να μην λιώσει.
  • Βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα άλλο μπολ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας.
  • Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη πάνω από πάνω, για να δημιουργήσουμε μια καραμελωμένη, τραγανή επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Τοποθετήτούμε ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο. Αν το μαχαίρι βγεί καθαρό, είναι έτοιμο.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φόρμα και το αφήσουμε αν κρυώσει εντελώς.
  • Το καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα
Cool Artisan