To Mix ‘n Cook της Rohnson είναι ο καλύτερος βοηθός σου στην κουζίνα, και όλες οι μικροσυσκευές σε μια! Ζυγίζει, μπλεντάρει, ζυμώνει και μαγειρεύει ενώ παράλληλα μπορεί να φτιάξει γιαούρτι και το πιο νόστιμο ριζότο! Σαν να έχεις προσλάβει ιδιωτικό σεφ από την Ιταλία. Είναι το μυστικό για τις πιο μελωμένες και δεμένες σάλτσες. Απαραίτητος κάθε μέρα του χρόνου αλλά ακόμα περισσότερο τώρα τις γιορτές. Προσωπικά μου είναι εξαιρετικά απαραίτητος όταν έχω πολύ κόσμο στο σπίτι και θέλω να είμαι σίγουρος ότι το φαγητό θα είναι μαγειρεμένο στην ώρα του και θα παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Αλλά και μετά τις γιορτές, είναι ο καλύτερος βοηθός για όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφού κάνει τέλειες σούπες και μαγειρεύει στον ατμό.
Πάρε μέρος στο διαγωνισμό. Ακολούθησε τις οδηγίες που θα βρεις σε αυτό post στο instagram για να το κερδίσεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (π.χ. σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- Αλάτι
- Πιπέρι 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (τριμμένα)
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε το μοσχάρι:
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπολ του Mix 'n Cook της Rohnson.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι σε δόσεις και σοτάρουμε στους 120°C, 5 λεπτά, ταχύτητα 1, με το καπάκι χωρίς το μετρητή (για να φύγουν οι υδρατμοί). Αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά:
- Τοποθετούμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπολ και τα ψιλοκόβουμε για 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε στους 120°C, 3 λεπτά, ταχύτητα 1.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα καρυκεύματα:
- Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τον πελτέ, το κρασί, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.
- Τοποθετούμε το μοσχάρι στο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό ή τον ζωμό.
- Μαγειρεύουμε το μοσχάρι:
- Ρυθμίζουμε στους 100°C, 90 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι:
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε στους 100°C, 15 λεπτά.
- Ολοκληρώνουμε το φαγητό:
- Ελέγχουμε αν το κριθαράκι είναι μαγειρεμένο και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε:
- Μεταφέρουμε το γιουβέτσι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.