search

Γλυκό με πεπόνι και λάιμ

Έψαχνα να βρω μια συνταγή που να εμπλέκει το πεπόνι και να είναι και super εύκολη, χωρίς πολλά πολλά φουρνίσματα και food styling. Έτσι να γίνεται στο άψε σβήσε πριν έρθουν τα παιδιά στη βεράντα, να σερβίρεται απευθείας από το ψυγείο και μέσα σε ποτήρι για μεγαλύτερη ευκολία. Ε και εδώ είμαστε!



Υλικά

  • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
  • 300 γραμ ώριμο πεπόνι
  • Ξύσμα από ένα λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 8 σαβαγιάρ
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το πεπόνι και το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής βελούδινος πολτός.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και το γάλα.
  • Μόλις ανακατευτούν καλά τα βάζουμ σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα από το λάιμ και το πολτό πεπονιού.
  • Τα ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε σιγά-σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά.
  • Μόλις πήξει η κρέμα κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ραντίζουμε τα σαβαγιάρ με το ρούμι, τα σπάμε στη μέση και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Μοιράζουμε την κρέμα πεπονιού στα ποτήρια ισομερώς.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρουμε κρύο
Cool Artisan