search

Μελωμένη μηλόπιτα στιγμής

Η πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που ψήνεται σε φύλλο σφολιάτα και “μελώνει” μόνη της καθώς το μήλο και η ζάχαρη ψήνονται και και δημιουργούν ένα “στιγμιαίο σιρόπι”. Είναι η πιο απλή συνταγή για μηλόπιτα αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει γευστικά. Θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά στην κουζίνα και 45 λεπτά στο ψήσιμο.

Tip 1: Δεν σφραγίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας στο πλάι γιατί θέλουμε να φύγει το περιττό σιρόπι που θα προκύψει από τα μήλα και τη ζάχαρη.

Tip 2: Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για να ψηθεί και το κάτω φύλλο σφολιάτας καθώς “ρουφάει” όλο το σιρόπι

Ακολούθησε με στο instagram.com/gabnikolaidis και δες την εκτέλεση αυτής της συνταγής σε βίντεο βήμα βήμα στα highlights μου. Κάθε μέρα ανεβαίνει σε βίντεο και μια καινούρια συνταγή.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 πράσινα μήλα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ φουντούκια
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1/2 λεμόνι χυμό
  • 1 κτσ κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • Χοντροκόβουμε τα φουντούκια
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τα φουντούκια το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι
  • Βάζουμε 1/2 φύλλο σφολιάτας στη βάση
  • Απλώνουμε τη γέμισησ με τα μήλα από πάνω
  • Καλύπτουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας
  • Δεν σφραγίζουμε τη ζύμη στο πλάι γιατί θέλουμε να φύγει το περιττό σιρόπι που θα προκύψει από τη ζάχαρη και τα μήλα
  • Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επάνω πλευρά
  • Ψήνουμε στην κάτω σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan