search

PANCAKES ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ

Σήμερα παίρνω τα μπαχαρικά που χρησιμοποιώ για τα κλασικά μελομακάρονα και τα ανακατεύω με την πιο πετυχημένη συνταγή για pancakes! Το αποτέλεσμα είναι άκρως λιγουρευτικό και ιδανικό για κάθε γιορτινό brunch.

Tip: Αν σου έχει περισσέψει σιρόπι από τα μελομακάρονα μπορείς να το βράσεις λίγο ακόμα για να το δέσεις, μέχρι να αποκτήσει την υφή που έχει το μέλι και να το χρησιμοποιήσεις για να περιχυσεις τα pancakes. Διαφορετικά θα σερβίρεις με πραλίνα φουντουκιού ή γκανάς σοκολάτας και καρύδια.



Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα Απο 2 πορτοκάλια
  • σιρόπι από μελομακάρονα, μέλι, πραλίνα ή γκανας σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, 1 πρέζα αλάτι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. ζάχαρης και όλα τα μυρωδικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιών).
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και 1 κ.γ. σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα ίσα να αναμειχθούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
  • Bάζουμε στο τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και απλώνουμε με την κάτω πλευρά του κουταλιού για να φτιάξουμε pancakes.
  • Όταν τα pancakes μας αρχίζουν να βγάζουν φουσκάλες σημαίνει ότι είναι έτοιμα και με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα toppings της αρεσκείας μας.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην μας καεί η επόμενη δόση από τα pancakes μας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Μπορείς να διακοσμήσεις με ξύσμα και χοντρόσπασμένα καρύδια.
Cool Artisan