search

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΐΦΙ

Μια ελληνική γεύση σε μοντέρνο περιτύλιγμα. Σήμερα φτιάχνω μια μανιταρόπιτα σε φύλλο κανταΐφι με πλούσια γέμιση από δύο είδη μανιταριών: πορτομπέλο και πλευρώτους και πικάντικη φέτα.

Δες το βίντεο βήμα – βήμα από την εκτέλεση της συνταγής στα highlights μου στο https://www.instagram.com/gabnikolaidis και όταν φτιάξεις τη συνταγή ανέβασε story @gabnikolaidis και κάνε με mention για να το βάλω και εγώ.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, λευκό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 800 γτ μανιτάρια (πλευρώτους και πορτομπέλο) κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 6 αυγά (4 για τη γέμιση και 2 για το γάλα)
  • 400 γρ φέτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κτσ barbecue sauce

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Σοτάτουμε τα κρεμμύδια
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη και το φρέσκο θυμάρι
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας τακτικά μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τον όγκο τους
  • Τέλος προσθέτουμε και τη barbecue sauce και ανακατεύουμε
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά
  • Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
  • Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το κανταΐφι
  • Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά με το γαλά.
  • Περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
  • Αφήνουμε την μανιταρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan