search

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ LIGHT MAC ‘N CHEESE

Είσαι λάτρης των ζυμαρικών; Σου έχω την ιδανική συνταγή για να τα απολαύσεις χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου: Mac ‘n Cheese με ασπράδια αυγών και γιαούρτι!

TIP: Μέσα στα χρόνια μαγειρικής, και όλες τις διατροφικές διαταραχές που έχω περάσει (και είναι πολλές και είμαι περήφανος και για αυτές) έχω καταλήξει στο ότι δεν έχει σημασία μόνο τι τρως αλλά πώς το τρως. Προσπάθησε να κοιτάς το φαγητό σου όταν τρως και να μην κοιτάς την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου. Δώσε σημασία στα χρώματα και στις υφές. Είναι σημαντικό να μην έχεις στρες όταν απολαμβάνεις το φαγητό σου και να αφοσιώνεσαι για 10 λεπτά σε αυτό. Οι οθόνες μας μεταφέρουν άγχος χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πλήρως.

Δες εδώ το βίντεο:

 


View this post on Instagram

Σήμερα σου δείχνω πως μπορείς να φτιάξεις την πιο light εκδοχή του Mac ‘n Cheese ????❤️ με ασπράδια αυγού και γιαούρτι ❤️ Η συνταγή είναι πανεύκολη και θερμιδικά είναι πολύ χαμηλή διατηρώντας όμως τη γεύση ???? Μπορείς να διαβάσεις τη συνταγή στο #foodstories μου στο @bovarygr . . . . . . . . pic by @photobird95 #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

A post shared by Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) on

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 200 γρ μακαρόνια (για Mac 'n cheese)
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 3 αυγά (μόνο το ασπράδι)
  • 250 γρ light τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το πυρίμαχο ταψί

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε εσωτερικά ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα της μακαρονάδας.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες ή να ψήσουμε απευθείας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Cool Artisan