search

Λαζάνια με σπανάκι, γιαούρτι και φέτα

Λαζάνια και σπανάκι παντρεύονται σε μια απολαυστική συνταγή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε pasta al forno και πίτα. Για το μίγμα χρησιμοποιώ μόνο ένα τηγάνι μέσα στο οποίο σοτάρω τα λαχανικά κι έπειτα προσυέτω το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά. Θα σου πάρει λιγότερο από 30 λεπτά στην κουζίνα και άλλα 40 λεπτά στο φούρνο.

Τip: Μπορείς να το ψήσεις και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να το διατηρήσεις στην κατάψυξη για έως και 20 μέρες.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο

 



Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • 150 γρ. κρεμα γάλακτος
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 400 γρ φέτα
  • 4 αυγά
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κγ παπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 9 φύλλα λαζανια

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
  • Σοτάτουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα πρσοθέτουμε το σπανάκι.
  • Το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος χοντροσπάμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40 x 40 εκ.
  • Στρώνουμε τη βάση με τα μισα λαζάνια
  • Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το τηγάνι
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα λαζάνια
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Cool Artisan