search

Κυριακάτικο brunch με γλυκά και αλμυρά κρουασάν

Το brunch γίνεται οικιακή υπόθεση! Μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά ατοιμάζουμε το πιο νόστιμο, κυριακάτικο, σπιτικό brunch με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές. Εφοδιαζόμαστε με κρουασάν Pillsbury (εγώ πήρα σήμερα τα μεγάλα) και δημιουργούμε τα πιο εντυπωσιακά πιάτα. Καλύτερα και από αυτά που θα έτρωγες έξω.

Για τα γλυκά κρουασάν Pillsbury φτιάχνουμε μια γκανάς σοκολάτας με κολοκύθα και συνοδεύουμε με κυβάκια μήλου σε κανέλα! Με 5 μόλις υλικά έχεις φτιάξει ένα πεντανόστιμο γλυκό, σαν να είσαι σε παριζιάνικο μπιστρό!

 

Για τα αλμυρά Pillsbury φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη κρέμα παρμεζάνας με σχινόπρασο και συνοδεύουμε με προσούτο και αυγό, ποσέ ή τηγανητό.

Tip: Οι αναλογίες παρακάτω είναι όσο θα χρειαστείς για 6 κρουασάν (3 αλμυρά και 3 γλυκά)



Υλικά

  • 1 συσκευασία Pillsbury
Για τα γλυκά κρουασάν
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 120 γρ. κολοκύθα ψημμένη (ή βρασμένη)
  • 1 μήλο
  • 1 κτγ κανέλα
Για τα αλμυρά κρουασάν
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε κυβακια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτσ σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες προσούτο
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Για τα κρουασάν
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία Pillsbury, ξετυλίγουμε τη ζύμη και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Για τα γλυκά κρουασάν
  • Ξεκινάμε από τη γκανάς κολοκύθας.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
  • Βράζουμε την κολοκύθα (ή την ψήνουμε στο φούρνο)
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη βρασμένη κολοκύθα
  • Χτυπάμε και μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Κόβουμε το μήλο σε μικρούς κύβους
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μήλο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
  • Κόβουμε τα 3 κρουασάν στη μέση, προσθέτουμε την γκανάς κολοκύθας με τη κορνέ ζαχαροπλαστικής και τέλος τους κύβους μήλου.
Για τα αλμυρά κρουασάν
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρυν χρώμα προσθέτουμε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο σχινόπρασο.
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η παρμεζάνα.
  • Ετοιμάζουμε τα αυγά τηγανιτά ή ποσέ, όπως τα προτιμάμε
  • Κόβουμε τα 3 υπόλοιπα κρουασάν στη μέση, απλώνουμε στη βάση την κρέμα παρμεζάνας, προσθέτουμε το προσούτο και τέλος το αυγό.
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan