Τρία βασικά υλικά αρκούν για να φτιάξεις ένα πολύ δυνατό πιάτο! Η πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς δίνει όλη τη γεύση σε κάθε συνταγή που μπαίνει. Το κοτόπουλο αποτελεί εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, το κριθαράκι προσφέρει απαραίτητους υδατάνθρακες, παρέχοντας ενέργεια για όλη την ημέρα, ενώ η πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς Almito προσθέτει μια μοναδική γευστική διάσταση με μια ελαφριά πικάντικη νότα. Το συγκεκριμένο πιάτο περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες. Είναι μια συνταγή εύκολη στην προετοιμασία, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, ακόμα και για meal prep, καθώς διατηρείται καλά στο ψυγείο.
Η Αlmito έχει μια μεγάλη γκάμα από κωδικούς για να δώσεις έξτρα γεύση στις συνταγές σου, όπως είναι η Πάστα Πικάντικης και η Πάστα Γλυκοπιάντικης Πιπεριάς αλλά και Λιαστές Τομάτες Με Βότανα, Λιαστές Τομάτες Με Γέμιση Κρέμα Τυρί, Άνθος Κάπαρης και Ψητά Μανιτάρια αλλά και τα πιο νόστιμα ορεκτικά και συνοδευτικά για μεζέ όπωςΠιπεριές Πικάντικες Καρδούλες Κόκκινες Με Κρέμα Τυριών, Γλυκοπικάντικες Πιπεριές Κεράσι Με Κρέμα Τυριών και Μακεδονικά Πιπεράκια Με Κρέμα Τυριών.
Θερμίδες & Μακροθρεπτικά ανά μερίδα
✅ Θερμίδες: ~450 kcal
✅ Πρωτεΐνη: ~35g
✅ Υδατάνθρακες: ~50g
✅ Λίπη: ~10g
Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε airfryer και special gift box almito με ένα κλικ εδώ:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το κοτόπουλο- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 10 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κτσ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. κριθαράκι μέτρο
- 900 ml νερό
- 1 συσκευασία Πάστα Γλυκοπικάντικης Πιπεριάς, Almito
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το αποσύρουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε το καυτό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς κι ανακατεύουμε καλά.
- Επαναφέρομαι το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.