search

Κότοπουλο ψητό με σάλτσα ντομάτας και κότατζ

Το φιλέτο στήθος κόβεται σε λεπτές φέτες για να μαγειρευτεί γρήγορα και να παραμείνει ζουμερό, ενώ η σάλτσα ντομάτας και η βελούδινη κρέμα κότατζ δημιουργούν μια απολαυστική επικάλυψη που θυμίζει comfort food – χωρίς τις θερμίδες.

Δες εδώ το βίντεο:

Διάβασε Επίσης:

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 285 kcal

  • Πρωτεΐνη: 44 γρ.

  • Υδατάνθρακες: 4 γρ.

  • Λίπος: 10 γρ.

  • Κορεσμένα: 5 γρ.

  • Φυτικές ίνες: 0,5 γρ.

  • Νάτριο: 750 mg



Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο

  • 60 γρ. σάλτσα ντομάτας

  • 200 γρ. τυρί κότατζ (χτυπημένο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα)

  • 45 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί light

  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το κότατζ στο μπλέντερ
  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες.

  • Αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.

  • Στρώνουμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180°C για 10 λεπτά στον αέρα.
  • Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.

  • Προσθέτουμε την κρέμα κότατζ ώστε να καλύψει το κοτόπουλο.

  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί.

  • Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.

Cool Artisan