Το φιλέτο στήθος κόβεται σε λεπτές φέτες για να μαγειρευτεί γρήγορα και να παραμείνει ζουμερό, ενώ η σάλτσα ντομάτας και η βελούδινη κρέμα κότατζ δημιουργούν μια απολαυστική επικάλυψη που θυμίζει comfort food – χωρίς τις θερμίδες.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
- Summer art de la table: 10 αντικείμενα για ανανέωση στο καλοκαιρινό τραπέζι που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου
- Πως να φτιάξεις την τέλεια πίτσα στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
- Μπάρμπεκιου στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)
-
Θερμίδες: 285 kcal
-
Πρωτεΐνη: 44 γρ.
-
Υδατάνθρακες: 4 γρ.
-
Λίπος: 10 γρ.
-
Κορεσμένα: 5 γρ.
-
Φυτικές ίνες: 0,5 γρ.
-
Νάτριο: 750 mg
Υλικά
-
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
-
60 γρ. σάλτσα ντομάτας
-
200 γρ. τυρί κότατζ (χτυπημένο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα)
-
45 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί light
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το κότατζ στο μπλέντερ
-
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες.
-
Αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.
-
Στρώνουμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180°C για 10 λεπτά στον αέρα.
-
Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
-
Προσθέτουμε την κρέμα κότατζ ώστε να καλύψει το κοτόπουλο.
-
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί.
-
Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.