Mια πίτα ελαφριά, γεμάτη πρωτεΐνη και χωρίς περιττά λιπαρά, αυτή η κοτόπιτα χωρίς φύλλο με cottage cheese είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, είτε θες ένα πλήρες γεύμα, είτε ένα χορταστικό σνακ. Το χτυπημένο cottage γίνεται βελούδινο και «δένει» υπέροχα με το μαδημένο κοτόπουλο και τα αρώματα της πιπεριάς.
Δες εδώ το βίντεο:
Ιδανική για όσους ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους ή δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη. Ένα κομμάτι μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών σου σε πρωτεΐνη χωρίς να σε φορτώνει με περιττές θερμίδες.
Διάβασε Επίσης:
- Summer art de la table: 10 αντικείμενα για ανανέωση στο καλοκαιρινό τραπέζι που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου
- Πως να φτιάξεις την τέλεια πίτσα στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
- Μπάρμπεκιου στο σπίτι: ένας πλήρης οδηγός με όλα τα απαραίτητα
Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 κομμάτι / από 8):
- Θερμίδες: ~150 kcal
- Πρωτεΐνη: 20 γρ
- Υδατάνθρακες: 5–6 γρ
- Λιπαρά: 5–6 γρ
- Φυτικές ίνες: ~1 γρ
Οι τιμές είναι ενδεικτικές ανάλογα με την επιλογή των προϊόντων.
Υλικά
- 300 γρ. cottage cheese (χτυπημένο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο)
- 300 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου, μαδημένο
- 3 ασπράδια αυγών
- 40 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
- 100 γρ. κίτρινο τυρί light
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βράζουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο.
- Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το μαδάμε με μίξερ χειρός ή με πιρούνι.
- Βάζουμε το cottage cheese με τα ασπράσια στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το cottage με τα ασπράδια, το αλεύρι βρώμης, την πάπρικα, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, την κόκκινη πιπεριά και τη μισή ποσότητα του κίτρινου τυριού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα (περίπου 20x20 εκ.) και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η πίτα.
- Βγάζουμε την πίτα προσθέτουμε το υπόλοιπο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες.