kotopita

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 800 γρ)
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 κλωνάρια σέλερι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 καρότο (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
  • 2 πράσινα κολοκυθάκια (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
  • 2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
  • 1 κύβο κοτόπουλο KNORR
  • 3 αυγά
  • 400 γρ γραβιέρα
  • 1/4 κούπα σιμιγδάλι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Instructions

  • Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια και τα πλένουμε καλά
  • Βάζουμε νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο για 30 λεπτά
  • Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα μαδάμε με δύο πιρούνια ή με το χέρι μας
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Θα μας πάρει 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο KNORR και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το μαδημένο κοτόπουλο ,το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά
  • Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγάλι και το γάλα, ανακατεύουμε και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη
  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί 40 x 30 εκ και βάζουμε στη βάση το πρώτο χωριάτικο φύλλο. Βάζουμε και τα επόμενα δύο λαδώνοντας καλά κάθε φορά.
  • Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
  • Τέλος, βάζουμε τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.
  • Χαράζουμε τα κομμάτια, προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα στη βάση γιατί έτσι δεν θα ψηθεί σωστά
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα
  • Τα τελευταία 15 λετπά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για  να πάρει χρώμα η πίτα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *