search

Κορμός βρώμης γεμιστός με φιστικοβούτυρο

Η πιο υγιεινή συνταγή για όταν θες κάτι γλυκό, κάτι σοκολατένιο. Βρώμη και φιστικοβούτυρο παντρεύονται σε ένα ‘γεμιστό’ κορμό που θα θες να ‘ισιώνεις’ συνέχεια. Θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά στην κουζίνα για να τον προετοιμάσεις

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 230 γρ. βρώμη
  • 115 γρ. κακάο
  • 150 γρ. σιρόπι αγαύης (σφενδάμου ή μέλι)
  • 65 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 160 γρ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τη βρώμη, το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας, το αλάτι και το κακάο.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μπάλα με ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολας.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμεσε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Καλύπρουμε τα 3/4 του παραλληλόγραμμου με μια λεπτή στρώση φιστικοβούτυρο.
  • Ρολάρουμε προς την πλευρά που δεν είναι καλυμμένη με φιστικοβούτυρο.
  • Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan