search

Κέικ σοκολάτας με espresso

Σοκολάτα και espresso ζουν μια απόλυτα ερωτική σχέση σε ένα υγρό κέικ που “φωνάζει” απογευματινός καφές. Θα λερώσεις μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις όλα τα υλικά και λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις.

Οι σταγόνες σοκολάτας λιώνουν μέσα στη ζύμη με άρωμα καφέ, δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι ακόμα πιο νόστιμο και την επόμενη μέρα, ενώ παραμένει ζουμερό για 4-5 μέρες.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα η μέρα ειναι αφιερωμένη στον καφέ και η κουζίνα μοσχοβολάει φρεσκοψημμένο κέικ ❤️☕ Θα λερώσεις μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις όλα τα υλικά και λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις. Οι σταγόνες σοκολάτας λιώνουν μέσα στη ζύμη με άρωμα καφέ, δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα, ενώ παραμένει ζουμερό για 4-5 μέρες. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . Διάβασε τη συνταγή με ένα κλικ στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=keik-sokolatas-me-espresso . . . . . . . . . pic by @photobird95 #LIVEHAPPilly #internationalcoffeeday #iperespresso #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης: 

 



Υλικά

  • Βούτυρο και κακάο για να καλύψουμε τη φόρμα του κέικ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. άγλυκο κακάο καλής ποιότητας
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά, μεγάλα
  • 220 γρ. ελαιόλαδο Μυτιλήνης ή σπορέλαιο
  • 220 γρ. αριάνι (ξινόγαλο)
  • 1 διπλό espresso lungo (μισό φλιτζάνι)
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω του φόυρνου μας.
  • Ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Τη βουτυρώνουμε και την "αλευρώνουμε" με κακάο.
  • Φτιάχνουμε ένα διπλό espresso lungo
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο με μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός κάθε φορά για να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα
  • Έπειτα προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αριάνι και τον καφέ. Χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα σιλικόνης.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα κέικ που έχουμε ετοιμάσει.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε το κέικ με λευκή κουβερτούρα αφότου έχει κρυώσει
Cool Artisan