search

Κέικ με μήλο

Σήμερα ψήνουμε ένα κέικ με τριμμέλο μήλο και κανέλα, ένα κέικ που μοιάζει στη γεύση σαν μηλόπιτα και θα κάνει να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

Το τριμμένο μήλο δίνει υγρασία και υπέροχη υφή στο τελικό αποτέλεσμα. Εγώ το έψησα σε στρογγυλή φόρμα αλλά μπορεί να το κάνεις και σε στρογγυλό ταψάκι.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Φθινοπωρινό, πανεύκολο κέικ που μοιάζει στη γεύση με μηλόπιτα ❤️🍎και θα κάνει να μοσχοβολίσει κανέλα όλο το σπίτι σου. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγή #greekfoodblog #igtvfoodvideo #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε επίσης

 

 



Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 4 μήλα τριμμένα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας εναλλάξ με το μίξερ χειρός. Πρέπει το μείγμα να έχει απορροφήσει το προηγούμενο αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Περνάμε τα μήλα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • Προσθέτουμε στο μίγμα τον πολτό του μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ενώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μίγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
  • Ψήνουμε για 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Cool Artisan