search

Χυλοπίτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και ανθότυρο

Σήμερα φτιάχνουμε μια εύκολη pasta με κρεμμύδια που καραμελώνουμε με τον πιο γρήγορο τρόπο. Ο παραδοσιακός τρόπος καραμελώματος των κρεμμυδιών γίνεται με αργό βράσιμο που κρατάει περίπου 2 ώρες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Σήμερα, όμως, θα κάνουμε την fast-forward εκδοχή, καραμελώνοντας τα κρεμμύδια με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ξίδι μπαλσάμικο. Έπειτα θα τα ανακατέψουμε με φρεσκοβρασμένες χυλοπίτες και ανθότυρο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 200 γρ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 5 γρ ζάχαρη
  • 20 ml ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
Για την pasta
  • 300 γρ χυλοπίτες
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 1 κτ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αλατίζουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσό χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Την αφήνουμε να γίνει καραμέλα, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαγειρευτεί πλήρως το κρεμμύδι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες χυλοπίτες και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε 5-6 κτ.σ. νερό (από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά).
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χοντροσπάμε μέσα το ανθότυρο.
  • Σερβίρουμε ζεστό.
Cool Artisan