search

Τo all time classic cheesecake επιδέχεται πολλών τροποποιήσεων! Σήμερα του δίνω έξτρα γεύση με μια απλή προσθήκη… Με πραλίνα φουντουκιού!



Υλικά

Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 120 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένη
Για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 πορτοκάλια, Μόνο ξύσμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για την επικάλυψη:
  • καραμελωμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • μαρμελάδα ή πραλίνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου:
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί.
  • Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
  • Μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το πρώτο μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το μείγμα με την πραλίνα.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Για την επικάλυψη
  • Εγώ χρησιμοποίησα καραμελωμένα αμύγδαλα. Εσύ μπορείς ακόμα να παίξεις με μια μαρμελάδα ή και 2-3 κουταλιές της σούπας πραλίνα.
Cool Artisan