search

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Ένα υγιεινό σνακ για να συνοδεύσεις κάθε βραδιά στο σπίτι με ταινία και φίλους! Τα τσιπς γλυκοπατάτας θέλουν πολύ λεπτό κόψιμο (εγώ χρησιμοποιώ μαντολίνο) και ελάχιστο χρόνο στο φούρνο. Για το γουακαμόλε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να σερβίρεις.

Tip1: Μπορείς να κόψεις τη γλυκοπατάτα σε λεπτά chips με μαχαίρι ή με μαντολίνο. Προτιμώ το μαντολίνο γιατί δίνει πιο ομοιόμορφο πάχος στο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχεις μην κόψεις τα δάχτυλα σου.

Tip 2: Για πιο τραγανό αποτέλεσμα στα πατατάκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κτγ corn starch αλλά δεν είναι απαραίτητο

Tip 3: Για να δώσεις πιο spicy γεύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι μπαχαρικό σου αρέσει όπως πάπρικα, κάρι ή και μυρωδικά όπως ξερό θυμάρι ή ξερή ρίγανη. Το αλάτι είναι απαραίτητο για να δώσει γεύση

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τα chips γλυκοπατάτατας
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι (κατά βούληση)
Για το Γουακαμόλε
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
  • 1 τομάτα (ή 10 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
  • 1/2 λάιμ (το χυμό)
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα chips γλυκοπατάτας
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 300°C
  • Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο
  • Μεταφέρουμε τι φέτες σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τις πατάτες με το ελαιόλαδο προσέχοντας να ντύσουν καλά όλες τις πλευρές τους
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί
  • Αραδιάζουμε τις φέτες γλυκοπατάτας πάνω στη λαδόκολλα προσέχοντας να μην κολλάνε μεταξύ τους
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά
  • Κοιτάμε το φούρνο ανα τακτά διαστήματα για να μην καόύν τα chips στις άκρες
  • Επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο αλατίζουμε καλά τις πατάτες και αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Δεν τις μεταφέρουμε σε μπολ ενώ είναι ζεστές γιατί θα πανιάσουν
Για το Γουακαμόλε
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα
  • Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και λιανίζουμε με ένα πιρούνι. Δεν κάνουμε τη διαδικασία με blender γιατί θα καταστρέψουμε την υφή του
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Cool Artisan