search

Γιαουρτογλυκό με φράουλες

Οι ανοιξιάτικες φράουλες παντρεύονται με το γιαούρτι σε ένα απολαυστικό συνδυασμό! Ένα γλυκό ανάμεσα σε cheesecake και τάρτα που θα σε κερδίσει με την απλότητα του.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα (ό,τι τύπου θέλουμε)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αμύγδαλα
Για την κρέμα φράουλας
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. φράουλες
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνης
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. (ή σε ό,τι ταψί έχουμε). Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση του του ταψιού και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές.
  • Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το γιαούρτι μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το μείγμα της φράουλας και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Τέλος μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και μεταφέρουμε στο ψυγείο
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Cool Artisan