search

Giant Cookie / Γιγάντιο μπισκότο γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Ένα γιγάντιο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού ιδανικό για να βουτάς στο ζεστό σου καφέ! Η ζύμη είναι πανεύκολη και φτιάχνεται σε μόλις 5 λεπτά. Για το στήσιμο χρησιμοποιώ τσέρκι αλλά αν δεν έχεις μπορείς εναλλακτικά να το φτιάξεις σε ό,τι στρογγυλό ταψάκι έχεις βάζοντας λαδόκολλα στη βάση και βουτυρώνοντας το καλά.



Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κτγ baking powder
  • 80 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν.
  • Σταδιακά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας ενώ χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Προετοιμάζουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης στη βάση, με ένα κουτάλι.
  • Από πάνω βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Έπειτα βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με ένα πλάστη για να αποκτήσει περίπου τη διάμετρο που έχει το τσέρκι μας.
  • Την τοποθετούμε πάνω από την πραλίνα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 170°C για 20 -25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα ξεφορμάρουμε.