search

Giant Cookie / Γιγάντιο μπισκότο γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Ένα γιγάντιο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας στη ζύμη, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού ιδανικό για να βουτάς στο ζεστό σου καφέ! Η ζύμη είναι πανεύκολη και φτιάχνεται σε μόλις 5 λεπτά. Για το στήσιμο χρησιμοποιώ τσέρκι αλλά αν δεν έχεις μπορείς εναλλακτικά να το φτιάξεις σε ό,τι στρογγυλό ταψάκι έχεις βάζοντας λαδόκολλα στη βάση και βουτυρώνοντας το καλά.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κτγ baking powder
  • 80 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν.
  • Σταδιακά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας ενώ χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Προετοιμάζουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης στη βάση, με ένα κουτάλι.
  • Από πάνω βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Έπειτα βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με ένα πλάστη για να αποκτήσει περίπου τη διάμετρο που έχει το τσέρκι μας.
  • Την τοποθετούμε πάνω από την πραλίνα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 170°C για 20 -25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα ξεφορμάρουμε.
Cool Artisan