Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, τραγανό σε κάθε μπουκιά με λαχταριστή γέμιση από σπανάκι και φέτα.
Κάνε κλικ εδώ και πάρε μέρος στο διαγωνισμό:
Διατροφικά Ανάλυση (για 2 Μερίδες)
- Πρωτεΐνη: ~153.8 γρ.
- Λίπος: ~127 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~65.7 γρ.
- Θερμίδες: ~2,247 kcal.
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)
- 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 80 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- 1 κτγ σκόρδο
- 1 κτγ κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 2 αυγά (χτυπημένα)
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Πράσινη Σαλάτα με Ντοματίνια
- 1 ματσάκι πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα)
- 200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1/2 αγγούρι (κομμένο σε λεπτές φέτες ή καρεδάκια)
- 2 κ.σ. ηλιόσπορους (προαιρετικά)
- 100 γρ. τυρί φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι ψιλό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι μύλος
Εκτέλεση
- Προετοιμασία του κοτόπουλου:
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια βαθιά τσέπη στο πλάι κάθε φιλέτου χωρίς να κόψουμε μέχρι την άλλη πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα.
- Προετοιμασία της γέμισης:
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τη φέτα.
- Γέμισμα του κοτόπουλου:
- Γεμίζουμε τις τσέπες των φιλέτων με το μείγμα σπανάκι-φέτα.
- Κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
- Προετοιμασία για το πανάρισμα:
- Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι.
- Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα και τη ρίγανη.
- Πανάρισμα:
- Περνάμε τα γεμισμένα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό, και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς και παρμεζάνας, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Ψήσιμο στο Airfryer:
- Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C για 3-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα στο καλάθι του Airfryer, φροντίζοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεκούραση:
- Αφαιρούμε τα φιλέτα από το Airfryer και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες.
Πράσινη Σαλάτα με Ντοματίνια
- Προετοιμασία των λαχανικών:
- Πλένουμε καλά τα πράσινα φύλλα και τα στραγγίζουμε ή τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
- Κόβουμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
- Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
- Σύνθεση σαλάτας:
- Σε μια σαλατιέρα, τοποθετούμε όλα τα υλικά
- Προετοιμασία dressing:
- Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε ή κουνάμε το βαζάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
- Σερβίρισμα:
- Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε και ανακατεύουμε απαλά για να μην "τραυματίσουμε" τα φύλλα.