search

Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer με μαρινάδα πάπρικας & γέμιση με τυρί και λιαστή ντομάτα

Το φιλέτο στήθος είναι το πιο άπαχο κομμάτι του κοτόπουλου αλλά με αυτή τη συνταγή παραμένει τρυφερό και ζουμερό και στο εσωτερικό.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 808 kcal
  • Πρωτεΐνη: 57.9 γρ
  • Υδατάνθρακες: 17.2 γρ
  • Λίπος: 45.1 γρ


Υλικά

Για τη μαρινάδα:
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (500 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση)

Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι

  • 1 κεφάλι μαρούλι iceberg, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Γεμίζουμε το κοτόπουλο:
    • Κόβουμε προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση (χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως) δημιουργώντας μια «τσέπη».
    • Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με το μείγμα τυριού κρέμα και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
  3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο:
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά τα φιλέτα, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
    • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 2-3 ώρες).
  4. Ψήνουμε στο Airfryer:
    • Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C.
    • Τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα στο καλάθι και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
    • Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο έχει εσωτερική θερμοκρασία 75°C.
  5. Ξεκούραση & σερβίρισμα:
    • Αφήνουμε τα φιλέτα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψουμε.

Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι

  1. Πλένουμε καλά το iceberg και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Περιχύνουμε το dressing πάνω από το iceberg και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως για δροσερή και τραγανή υφή.
Cool Artisan