Το φιλέτο στήθος είναι το πιο άπαχο κομμάτι του κοτόπουλου αλλά με αυτή τη συνταγή παραμένει τρυφερό και ζουμερό και στο εσωτερικό.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 808 kcal
- Πρωτεΐνη: 57.9 γρ
- Υδατάνθρακες: 17.2 γρ
- Λίπος: 45.1 γρ
Υλικά
Για τη μαρινάδα:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (500 γρ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. μέλι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Πιπέρι (κατά προτίμηση)
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
- 1 κεφάλι μαρούλι iceberg, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο:
- Κόβουμε προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση (χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως) δημιουργώντας μια «τσέπη».
- Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με το μείγμα τυριού κρέμα και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά τα φιλέτα, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 2-3 ώρες).
- Ψήνουμε στο Airfryer:
- Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C.
- Τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα στο καλάθι και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
- Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο έχει εσωτερική θερμοκρασία 75°C.
- Ξεκούραση & σερβίρισμα:
- Αφήνουμε τα φιλέτα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψουμε.
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
- Πλένουμε καλά το iceberg και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε το dressing πάνω από το iceberg και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε αμέσως για δροσερή και τραγανή υφή.