Σοκολάτα κι espresso είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου συνδυασμούς σε γλυκό. Ο espressο εδώ εκτός από το άρωμα δίνει και την απαραίτητη υγρασία στο μίγμα που έχει μόλις 3 υλικά. Xρησιμοποιώ κόκκους καφέ από το πρώτο blend της Lavazza, με ιστορία που κρατά από το 1965: το LAVAZZA Qualità Oro, ένα χαρμάνι 100% Arabica με ασύγκριτο άρωμα. Εκτός από κόκκους, μπορείς να τον βρεις σε αλεσμένο καφέ αλλά και σε κάψουλες!
Τα βήματα είναι απλά! Απλά φτιάχνεις ένα καφέ, χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα και λιώνεις κουβερτούρα σε μπεν μαρί! Έπειτα ανακατεύεις όλα τα υλικά και ψήνεις! Τόσο εύκολα!
Tip: Στην αγορά θα βρεις και πολλές κουβερτούρες χωρίς ζάχαρη, με στέβια που είναι εξίσου γλυκές!
Διατροφική Ανάλυση (ανά κομμάτι – σύνολο 6 κομμάτια)
- Θερμίδες: 287 kcal
- Πρωτεΐνες: 6.1 γρ.
- Υδατάνθρακες: 22.4 γρ.
- Σάκχαρα: 17.8 γρ.
- Λίπη: 19.5 γρ.
- Κορεσμένα Λίπη: 11.6 γρ.
Υλικά
- 1 μονό Espresso LAVAZZA Qualità Oro (περίπου 30 ml)
- 3 αυγά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα μονό Espresso LAVAZZA Qualità Oro.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί με διάμετρο 15 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.