search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Σήμερα φτιάχνω ένα πολύ απλό κέικ με τα υλικά που κάνουν trending στην κουζίνα μου τον τελευταίο καιρό, δηλαδή χουρμάδες και ξηροί καρποί.

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιώ της μους κακάο-αβοκάντο που μπορείς να βρείς με ένα κλικ εδώ και φρέσκα κόκκινα μούρα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 12 χουρμάδες medjool, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. βούτυρο αμύγδαλου
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί που να βγαίνει από τις άκρες της φόρμας για να αφαιρέσουμε ευκολότερα το κέικ.
  •  Η φόρμα που χρησιμοποίησα εγώ με διαστάσεις 19.5cm x 9.5cm.
  • Τοποθετούμε τους μισούς χουρμάδες και την μπανάνα στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Προσθέτουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες και τα καρύδια και χτυπάμε δυνατά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέστε το baking powder, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.
  • Λειαίνουμε την επιφάνεια του μείγματος με το πίσω μέρος ενός κουτλιού.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα του.
  • Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει σε μια σχάρα, πριν το κόψουμε.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Cool Artisan