search

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Η απόλυτη συνταγή για ένα comfort breakfast για να ξεκινήσει τέλεια το Σαββατοκύριακο! Την έφτιαξα με κρουασάν αλλά μπορείς να πειραματιστείς και με κάθε είδος τσουρεκιού.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 12 μίνι κρουασάν βουτύρου (προαιρετικά κομμένα σε κομμάτια 2cm)
  • 4 αυγά
  • 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος
  • 180 ml γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. μαύρη κουβερτούρα, για το food styling
  • 20 γρ λευκή κουβερτούρα, για το food styling

Εκτέλεση

  • Αυτή η συνταγή γίνεται ιδανικά σε πυρέξ!
  • Βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ και τοποθετούμε τα κρουασάν.
  • Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κρουασάν (Πρέπει το μείγμα να καλύψει καλά τα κρουασάν).
  • Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ψήνουμε το πουτίγκα για 40 έως 45 λεπτά.
  • Σε μπαν μαρί λιώνουμε την κάθε κουβερτούρα ξεχωριστά.
  • Διακοσμούμε με τις σοκολάτες και σερβίρουμε.
Cool Artisan